Ekonomi

Ethereum geliştiricileri, doğrulayıcılar için ETH miktarını önemli ölçüde artırmak istiyor.

Investing.com – Ethereumgeliştiricileri, doğrulayıcıların tutması gereken maksimum ETH bakiyesini 32 ETH’den 2.048 ETH’ye çıkarmayı düşünüyor.

Şu anki durum Ethereum Ağındaki işlemleri doğrulayanların cüzdanlarında sabit miktarda 32 ETH bulundurmaları gerekmektedir. 32 ETH, tutulması gereken hem minimum hem de maksimum miktar olarak bir limit görevi görürken, doğrulayıcılar, daha yüksek staking faaliyetinde bulunmak istiyorlarsa daha fazla doğrulayıcı hesabı oluşturmak zorundadır.

Bu yaklaşım, Ethereum ağındaki doğrulayıcı sayısında önemli bir artışa yol açtı. Son verilere göre şu anda ETH ağında 600 bin aktif doğrulayıcı olduğu biliniyor. Ayrıca 90.000’den fazla kullanıcı doğrulayıcı olmak için sırada bekliyor.

Bu, iki haftada bir yapılan Ethereum çekirdek geliştiricileri toplantısında gündeme getirildi. Mevcut uygulamanın yerelleşmeyi teşvik etmek için ideal olduğu belirtilirken, doğrulayıcı sayısında önemli bir artışı tetiklediği de vurgulanıyor.

Ethereum ağındaki doğrulayıcılar için üst limitin yükseltilmesi önerisini ortaya atan Michael Neuder, bu sayede doğrulayıcıların birden fazla hesap açmasının engelleneceğini ve nihayetinde ağın verimliliğinin artabileceğini savundu.

Doğrulayıcılar, mevcut kullanımda 32 ETH’nin bitmesi nedeniyle ETH ödüllerini farklı bir cüzdana yönlendirmek zorunda kalıyor. Neuder’in önerisine göre, bu ödüller doğrulayıcı cüzdanına otomatik olarak eklenecek, böylece kullanıcılar stake edilen ETH’den daha fazla fayda elde edebilecek. Ancak 32 ETH bitmesinin dezavantajları da konuşuldu. Mevcut limit nedeniyle binlerce kullanıcı büyük kripto borsaları çatısı altında doğrulayıcı faaliyetlerine devam ediyor. Bu, Ethereum ağı için operasyonel bir risk olarak görülüyor.

Michael Neuder tarafından öne sürülen teklif, toplantının ardından çeşitli sosyal medya platformlarında tartışılmaya devam ediyor ve bir sonraki çekirdek geliştirici toplantısında bu bahiste daha fazla ilerleme bekleniyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu